I was working on a post last week but didn’t get it finished before the weekend arrived – and the beginning of the playroom reno.  The other post will have to wait so I can show you the new and improved playroom.

The main problem with old arrangement was the entrance/walkway area – I wrote about it here.  I devised a plan to solve the congestion by ‘flipping’ the play areas.  It took three days – half a day for demo, one and a half for the rebuild, and the final day for painting and finish work.

This was one view of the playroom before the flip;


And this is what it looks like now;

Flip02-afterThis is the North East corner of the playroom before;


It was the housekeeping area – now it is the music/workshop area;


The South West area before;


Is now the new houskeeping area;


Here’s another view of the houskeeping area;


And this is the new – uncongested – entrance to the playroom;


Now I’m waiting for the children to arrive so I can see what they think of the new space…




One thought on “Flipped”

  1. I absolutely love how you have organized everything in such a way that it looks appeasing to the eye. It looks very accessible and easy to clean because everything seems to have its own space!

What do you think?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s